Jonas Ideström

Franchisekonsult

idestrom@franchisearkitekt.se
+46 70 788 90 07

Jonas Ideström

Jonas Ideström är grundare av FranchiseArkitekt och har ca 30 år erfarenhet av att bygga och leda franchisekedjor. Som konsult arbetar Jonas främst med uppdrag för att etablera nya kedjor, förbättra och utveckla etablerade kedjor, internationell expansion och kapitalanskaffning. Han är idag Skandinaviens mest anlitade franchisekonsult och har arbetat med ett 160-tal företag i Skandinavien och i utlandet.

Erfarenhet och kunskaper

Styrelseuppdrag

Jonas har varit ordförande eller styrelseledamot i 13 franchisekedjor, f.n.; Råvara och Guldjobbet. Jonas är Hedersmedlem och tidigare ordförande (8 år) i Svenska Franchise Föreningen. Svenska Franchiseföreningen (Svensk Franchise) grundades 1972 och är intresse-organisationen för den svenska franchisesektorn. Svensk Franchise syfte är att främja etisk franchise i Sverige och hjälpa branschen att utveckla trovärdighet, inflytande och gynnsamma förutsättningar för tillväxt. Svensk Franchise är medlem i European Franchise Federation, där Jonas varit styrelseledamot och svensk representant under 3 år.

VD-uppdrag

Som operativ har Jonas varit VD i Burger King, Fuji Foto Center, Vianor och Tesab. Dessa kedjor har haft olika situationer och förutsättningar, vilket har givit Jonas en mycket bred erfarenhet av praktisk utveckling av kedjor i olika skeden. VD-uppdragen inkluderar både B2B och B2C marknader, stora säljorganisationer,

Författare och föreläsare

Jonas är tillsammans med kollegan Anders Fernlund författare till FranchisePraktikan i Sverige samt FranchiseGuiden i Norge med Endre Storløkken. Det är Nordens mest lästa böcker om franchising och är sålda i mer än 6000 exemplar. Jonas är en eftersökt föreläsare på området franchising både för enskilda kedjor, seminarier och kurser i Sverige och Norge.

Övriga engagemang

Entrepreneurs Without Borders, där Jonas är engagerad som Advisor, hjälper grundare i tidigt skede att starta och utveckla hållbara företag. Vi anser att alla affärer bör vara lika, socialt ansvariga och anpassade till FN: s 17 globala utvecklingsmål.

Jonas är engagerad i SEBs stora satsning Greenhouse där FranchiseArkitekt är Partner. Greenhouse erbjuder en helhetslösning som ger tillväxtföretag de bästa förutsättningarna att fortsätta växa. Satsningen består av flera delar som gör att kunderna kan få stöd i specifika frågor eller delta i längre program för att hitta tillväxtpotentialen i sitt företag. Genom den samlade kompetensen inom banken och bredden av kunskap hos bankens samarbetspartner kan man hjälpa till med allt från finansiering och riskkapital till att utveckla styrelsearbetet och att etablera verksamheten utomlands.

Kontakta Jonas

”Jonas is ”a master” in all aspects of franchisedevelopment. He has a very high level of knowledge around franchise. He also knows how to adapt this knowledge to different situations and challanges.”

Staffan Wikström, f.d. VD, AVIS Sverige

”Jonas, have really good knowledge and experience in various franchise systems. In a effective manner Jonas get into the client´s business and are very reliable in all ways. I can highly recommend Jonas as a business consultant.”

Hans Jacobson, VD Polfärskt Bröd

Alla våra specialister

se
Marlene Lazarevic

Konsult handböcker och kvalitetssäkring

Marlene Lazarevic är expert inom handböcker och kvalitetssäkringsprogram. Marlene har haft ledande befattningar inom McDonald´s och Reitan. Oavsett vilken fas du befinner dig i hjälper vi dig att skapa eller uppdatera handboken för just ditt koncept.

marlene@franchisearkitekt.se

0708 785 672

se
Peter Östlund

Inköpskonsult

Peter Östlund har 20 års erfarenhet av inköpsfrågor på några av världens största varumärken och har jobbat med inköp både på kund- och leverantörssidan. Kontakta Peter om du vill ha hjälp med inköp, produktutveckling eller hållbart inköp.

ostlund@franchisearkitekt.se

0722 43 98 48

se
Anders Hall

Franchise Operations Platform, Chainformation AB

Marknadens ledande molnplattform för dig som vill modernisera kedjan med digitala handböcker, supportverktyg och checklistor för dagliga rutiner. Nå ut i hela kedjan med mobila Appar. Kontakta Anders Hall på Chainformation för en demo.

anders@chainformation.com

+46 70 814 35 65

se
Carolina Lomm

Boxtec By Racona- POS lösningar för Butik

Boxtech By Racona – POS lösningar för Butik. Vill Ni att er butiksdator lösning ska vara en del av ert butiks koncept med snygg design. Kontakta oss så hjälper vi Er för bästa hårdvarulösningen inom kassa.

carolina@racona.se

+46 70 586 12 30

dk
Paul Neale

Franchiseadvokat - Aumento Advokatfirma, København

Om du har behov av kunskap, erfarenhet och rådgivning i samband med förbättring eller drift av franchiseföretag i Danmark, Kontakta Paul.

pn@aumento.dk

+45 702 55 770

Nordens främsta experter på Franchise

FranchiseArkitekt är specialister inom varje område med anknytning till franchise. Vår affärsidé är att erbjuda marknadens bästa kompetens inom de områden där franchiseföretag har viktiga behov.

Läs mer
Kontakta oss