Kapitel 10 – Franchiseavgiften
En av de vanligaste frågorna från blivande franchisegivare är: Hur stor ska franchiseavgiften vara? Den vanligaste frågan från blivande franchisetagare är: Är detta en rimlig franchiseavgift?
Det går dock inte att ge ett riktigt bra svar på frågan om franchiseavgiftens storlek utan att först ha gjort en ordentlig analys av förutsättningarna. I det här kapitlet ska vi visa hur man bör angripa frågan och hur man kan komma fram till rätt nivå på franchiseavgiften. Låt oss dock först titta på hur vanligt förekommande synsätt kan leda fel när man försöker bedöma den riktiga nivån på en franchiseavgift.
- Hem
- Tjänster
- Handboken online
- Franchise Konsult
- Franchise Advokat
- SEB – Franchise Bank
- Franchise Ekonomi
- Digital plattform för checklistor, avvikelser och egenkontroller i din kedja
- Digital plattform för driftsupport och kvalitetsstyrning
- Lokalsökning
- Ledning & Styrelse
- Franchise Marketing
- Franchise Leasing
- Digitala skyltar
- POS – Datakassasystem
- Kapital & Franchise
- Food & Beverage Team
- Specialister
- Jonas Ideström
- Branko Lazarevic
- Anders Fernlund
- Marlene Lazarevic
- Leif Lundgren
- Anders Thylin
- Max Käll
- Patrik Engman
- Anders Hall
- Christian Hoinard
- Cristina Bergner
- Michael Fällström
- Carolina Lomm
- Kent Forss
- Raymond Mankowitz
- Sven Hars
- Endre Storløkken
- Frode Finsrud
- Kashif Ahmad
- Haakon Reed-Larsen
- Mathias Myrseth
- Runar Sørensen
- Paul Neale
- Vad är Franchise?
- Franchisebok
- Beställ boken
- FranchisePraktikan
- Författarens förord
- Kapitel 1 – Vad är franchising?
- Kapitel 2 – Franchising i Sverige
- Kapitel 3 – Är affärsidén lämpad för franchising?
- Kapitel 4 – Blir det lönsamt?
- Kapitel 5 – Hur man börjar – Franchiseprojektet
- Kapitel 6 – Franchiseprospektet
- Kapitel 7 – Varumärket
- Kapitel 8 – Arbetsfördelning mellan franchisegivare och franchisetagare
- Kapitel 9 – Marknadsindelning
- Kapitel 10 – Franchiseavgiften
- Kapitel 11 – Avgift till gemensam marknadsföring och aktiviteter
- Kapitel 12 – Betalningsrutiner – ett viktigt hantverk
- Kapitel 13 – Finansiering av franchisetagare
- Kapitel 14 – Drift av franchisekedja
- Kapitel 15 – Franchising i juridiken
- Kapitel 16 – Upplysningslagen
- Kapitel 17 – Rättigheter och skyldigheter
- Kapitel 18 – Franchiseavtalet
- Inledning
- Rättigheten
- Skyldigheter för franchisetagaren
- Förbindelser
- Förhållandet till tredje man
- Gemensam identitet
- Utveckling
- Marknadsföring
- Ekonomi och administration
- Avgifter
- Avtalets förtida upphörande
- Överlåtelse av rättigheter
- Regler efter att avtalet har upphört
- Tolkningsdata
- Avtalstid
- Tvistelösning
- Avslutning
- Bilagor
- Kapitel 19 – Handboken
- Kapitel 20 – Exempel från verkligheten
- Kapitel 21 – Rekrytering och etablering
- Kapitel 22 – Förtroendekapitalet och förmågan att styra
- Epilog
- Bilaga
- Kontakt
- Om oss
- Rapporter
- Franchise guide
- Sidöversikt
- Anmälan till franchiseevent 2019
- Bekräftelse: Anmälan till evenemang
- Bekräftelse: Beställ boken
- Bekräftelse: Kontakta oss
- Bekräftelse: Kontakta specialist
- Bekräftelse: Ladda ner filer
- Handbok
- Mediaplanering och upphandling
- Skräddarsydd Akademi