Tjänster
Handboken online
Handbok Basic
Handbok Advanced
Handbok Skilled
Franchise Konsult
1 dags Workshop
Förstudie
Startpaket
Internationell expansion
Expansion och etablering
Förändring i franchisesystem
Inköp
Franchise Advokat
Avtal
Juridisk rådgivning
Juridisk förhandling
Tvistlösning
Medling
Franchise Ekonomi
Redovisning
Lön
Rådgivning som skapar värde
Digital plattform för handböcker, checklistor och egenkontroller i din kedja..
Digital hantering av handbok och checklistor
Dela kunskap och kommunicera förändringar effektivt
Uppföljning av konceptefterlevnad
Bygg upp en samverkande franchisekultur
Ledning & Styrelse
Franchise Marketing
Paid Channels
SEO (Search Engine Optimization)
Social Media
Webb
Film
Insight
Workshops
Franchise Leasing
POS – Datakassasystem
Lokaler & Expansion
Strategi & Analys
Etablering
Avveckling
Förvaltning
Bygg & Inredning
Nätverk
Rethinking Retail
Referenser
Flexibel Lön & Finansiell Hälsa
Kartanalys
Geografiska områdesindelningar för franchisetagare
Planering, uppföljning och analys
Konkurrensanalys
Etablering och expansion
Avståndsberäkningar och andra tjänster
Nordiskt (Sverige, Norge, Danmark och Finland)
Food & Beverage
Bygga en restaurangkedja
Utveckla och förbättra din restaurangkedja
Specialister
Jonas Ideström
Branko Lazarevic
Marlene Lazarevic
Peter Östlund
Anders Fernlund
Anders Thylin
Anders Hall
Max Käll
Christian Hoinard
Michael Fällström
Carolina Lomm
Fredrik Widing
Marcus Enqvist
Arvid Lagerbäck
Sven Hars
Endre Storløkken
Frode Finsrud
Kashif Ahmad
Fredrik M. Vegsgaard
Torstein Hellesøy
Vad är Franchise?
Andra samarbetsformer
Franchising – en definition
Enhetlighet
Franchising i Europa
Franchising i Sverige
Varför franchising
Ur franchisegivarens perspektiv
Ur franchisetagarens perspektiv
Färre konkurser
Franchisebok
Beställ boken
FranchisePraktikan
Författarens förord
Kapitel 1 – Vad är franchising?
Franchisegivare
Franchisetagaren
Olika samarbetsformer
Olika typer av franchising
Enhetlighet – kedjans överlägsenhet
Kapitel 2 – Franchising i Sverige
Svensk Franchise
Varför franchising?
Franchising ger färre konkurser
Kapitel 3 – Är affärsidén lämpad för franchising?
1 Ledning och organisation
2 Konceptets lönsamhet
3 Framgångsfaktorerna
4 Kapitalbehov
5 Förkunskapsbehov
6 Kvalitetssäkring
7 Varumärket
Expansionens olika utvecklingsfaser
Kapitel 4 – Blir det lönsamt?
Hur lönsamt blir det för franchisetagaren?
Intäktskalkyl över fem år
Kostnadskalkyl över fem år
Sambandskalkyl
Kapitalbehovsberäkning
Likviditetskalkyl
Hur lönsamt blir det för franchisegivaren?
Intäktskalkylen
Kapitel 5 – Hur man börjar – Franchiseprojektet
Utgångsläget
När du har bestämt dig
Franchiseprojektet
Kapitel 6 – Franchiseprospektet
Syfte
Innehåll, omfattning och avgränsning
Marknad och Försäljning
Ekonomi och administration
Kapitel 7 – Varumärket
Hur skyddar man sitt varumärke?
Varumärken inom franchising
Vikten av varumärkesskydd för franchisegivare
Kapitel 8 – Arbetsfördelning mellan franchisegivare och franchisetagare
Skalfördelar
Kontroll
Franchisetagarens förväntningar
Kostnader vid full utbyggnad
Vanliga ansvarsområden för franchisegivaren
Vanliga ansvarsområden för franchisetagaren
Samarbetet i daglig drift
Kapitel 9 – Marknadsindelning
Behoven större för uppsökande verksamhet
Tänk strategiskt och taktiskt
Undantagskunder
Kapitel 10 – Franchiseavgiften
Vanliga synsätt som dock kan leda fel
Så här angriper vi frågan
Den totala franchisevinsten – DTF
Beräkning av franchiseavgiften
Franchiseavgiftens sammansättning
Kapitel 11 – Avgift till gemensam marknadsföring och aktiviteter
Förutsättning för gemensam marknadsföring
Avgiftens storlek och sammansättning
Kapitel 12 – Betalningsrutiner – ett viktigt hantverk
Betalningsfrekvens
Kapitel 13 – Finansiering av franchisetagare
Franchisetagarens ekonomiska förutsättningar – granska dem tidigt i rekryteringsprocessen
Finansiärerna
Varför finansiera franchisetagare?
Skall franchisegivaren ta någon risk?
Kapitel 14 – Drift av franchisekedja
Supportkontoret
Arbetsuppgifter för franchisegivaren
Bemanning – ”lean enterprise”
Startprogram för franchisetagare
Funktionen Franchise Controller
Kopplingen till franchiseavtal och handbok
Kapitel 15 – Franchising i juridiken
Mellanmansrätten
Avtalslagen
Köplagen
Varumärkeslagen
Hyreslagen
Konkurrensrätten
Lag om franchisegivares informationsskyldighet
Skatterätten och arbetsrätten
Kapitel 16 – Upplysningslagen
Inledning
Informationen
Ingen eller otillräcklig information
Kapitel 17 – Rättigheter och skyldigheter
Franchisetagare
Franchisegivaren
Kapitel 18 – Franchiseavtalet
Inledning
Rättigheten
Skyldigheter för franchisetagaren
Förbindelser
Förhållandet till tredje man
Gemensam identitet
Utveckling
Marknadsföring
Ekonomi och administration
Avgifter
Avtalets förtida upphörande
Överlåtelse av rättigheter
Regler efter att avtalet har upphört
Tolkningsdata
Avtalstid
Tvistelösning
Avslutning
Bilagor
Kapitel 19 – Handboken
Vad är en handbok?
Handboken – en bilaga till avtalet
Handbokens användningsområden
Hur gör man en handbok?
Från ett dåligt samvete i bokhyllan till ett dagligt verktyg
Kapitel 20 – Exempel från verkligheten
Bristande betalning
Ändring av varuinköp
Vägran och ifrågasättanden
Andra brister
Kapitel 21 – Rekrytering och etablering
Singel-, multipel- och institutionella franchisetagare
Singel-franchisetagare
Multipel och institutionell franchisetagare
Rekryteringsprocessen för singelrespektive multipel franchisetagare
Ytterligare aspekter vid etablering
Kapitel 22 – Förtroendekapitalet och förmågan att styra
God styrning och bra samarbete
Förtroendet grundläggs redan i rekryteringsprocessen
Väl disponerad förmåga att styra från start
Informell bestämmanderätt
Några praktiska råd
Epilog
Bilaga
Kontakt
Franchise Academy
Om oss
Integritetspolicy
Kretsloppet
Franchise guide
Blogg
Svenska
Engelska
Norska
Svenska
Franchise Academy
Om oss
Rapporter
Franchise guide
Blogg
Tjänster
Food & Beverage
Specialister
Vad är Franchise?
Franchisebok
Webbshop
Kontakt
Hem
/
Specialister
/
charlie-thorstensson
charlie-thorstensson
Kontakta oss